Erican elukakkeitto


Ensin kokin huomautukset: ruoka on saanut nimensä siitä, että mielestäni kaikki merenelävät kaloja lukuun ottamatta ovat ”elukoita”. Syön sitä kuitenkin itsekin, kapteeni saa elukat.

Ja sitten se ohje (joka on elänyt vuosien saatossa, tässä viime aikoina toteutettu versio):

Porkkanoita

Sipuli

Kesäkurpitsaa tai parsakaalia, jos sattuu olemaan saatavilla

Valkosipulin kynsi

Katkarapuja

Ruokakermaa

Nokare kalaliemikuutiosta

Suolaa, mustapippuria

TUMMAA ROMMIA (tämä on se juttu!)

Keitettyä makaronia tai katkaravun makuisia nuudeleita



Keitä makaronit tai nuudelit ja pidä lämpimänä

Ruskista porkkanalastut ja sipulinkappaleet ja muut vihannekset (kesäkurpitsa/parsakaali), lisää lopussa silputtu valkosipuli. Ripottele päälle suolaa ja mustapippuria. Nosta sivuun makaronien päälle lämpimään.

Kärvennä katkaravut kuumassa öljyssä, mausta suolalla ja mustapippurilla. Roilauta päälle kunnon annos tummaa rommia ja odota hetki Kaada pannulle ruokakermaa ja murennettu kalaliemikuutiopala. Kiehauta. Lisää vihannes-makaroni/nuudeliseos ja kuumenna. Ja siinä se on.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti