Ensin kokin huomautukset: ruoka on saanut nimensä siitä,
että mielestäni kaikki merenelävät kaloja lukuun ottamatta ovat ”elukoita”. Syön
sitä kuitenkin itsekin, kapteeni saa elukat.
Ja sitten se ohje (joka on elänyt vuosien saatossa, tässä
viime aikoina toteutettu versio):
Porkkanoita
Sipuli
Kesäkurpitsaa tai parsakaalia, jos sattuu olemaan
saatavilla
Valkosipulin kynsi
Katkarapuja
Ruokakermaa
Nokare kalaliemikuutiosta
Suolaa, mustapippuria
TUMMAA ROMMIA (tämä on se juttu!)
Keitettyä makaronia tai katkaravun makuisia nuudeleita
Keitä makaronit tai nuudelit ja pidä lämpimänä
Ruskista porkkanalastut ja sipulinkappaleet ja muut
vihannekset (kesäkurpitsa/parsakaali), lisää lopussa silputtu valkosipuli. Ripottele
päälle suolaa ja mustapippuria. Nosta sivuun makaronien päälle lämpimään.
Kärvennä katkaravut kuumassa öljyssä, mausta suolalla ja
mustapippurilla. Roilauta päälle kunnon annos tummaa rommia ja odota hetki
Kaada pannulle ruokakermaa ja murennettu kalaliemikuutiopala. Kiehauta. Lisää vihannes-makaroni/nuudeliseos
ja kuumenna. Ja siinä se on.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti