Camaret sur Mer jatkoa


25.9.

Yöllä satoi ja aamulla saimme oikein kunnon vesiromauksen. Onneksi olimme Neetissä pappakuomun alla.  Päivä siitä selkeni ja sitlooran pesun ja lounaan jälkeen läksimme kävelylle, tällä kertaa rantoja pitkin itään/koilliseen päin.

Polku kulki jyrkänteiden reunojen vieressä ja laskeutui välillä kivi- tai hiekkarannoille. Kiviranta oli valtavan suuri. Särkilahden ranta tuntui siihen verrattuna pikkuriikkiseltä. Mainingit pyörittelivät kiviä rantavedessa ja saivat aikaan jännittävän kolinan. Maisemat olivat taas upeita.

Kolme ja puoli tuntia tuli taas käveltyä mäkistä maastoa. Satamapäivinä pitää yrittää saada liikuntaa purjehduspäivien vastapainoksi.

Palatessamme huomasimme, että aallonmurtajan luona olleet hienot valkoisista kivistä kasatut ”keot” oli kaikki rikottu. Että pitää monenlaisia ilkimyksiä ollakin maalimassa. Ne kun olivat kovin kauniit. Onneksi olin ehtinyt ottaa niistä valokuvan.



26.9.


Nyt näyttää siltä, että huomenna (tiistaina) voimme lähteä Biskajan ylitykselle. Kävimme siis ostamassa evästä useamman päivän matkaa varten. Viimeksii meiltä meni Falmouthista La Coruñan kulmille kolme vuorokautta ja neljä tuntia. Nyt ennusteet näyttävät siltä, että joudumme keskellä Biskajaa täysin tyyneen ja muutenkin tuuli on enimmäkseen kevyttä. Jännä nähdä, kauanko matka kestää.

Kastuimme tänään kauppareissulla ensimmäistä kertaa kuuteen viikkoon. Aika hyvin...

Treffaamme illalla jo aiemmin mainitun ruotsalaisveneen ja saksalaisen Tuuli-nimisen veneen miehistöjen kanssa huomisen lähdön tiimoilta. Itse asiassa meitä lähtee ilmeisesti huomenna yhteensä viisi venettä Espanjaan päin, vielä toinenkin saksalainen ja yksi meille tuntematon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti