Le Marin (25.2. – 3.3.2018)



Telakalla edelleen. Olemme joutuneet siirtämään vesillelaskuaikaa jo kaksi kertaa. (Ensin tiistaiksi 6.3. ja sitten toiveikkaasti perjantaiksi 9.3.. Saa nähdä.) Akselin hankinta ja sen työstäminen ovat kestäneet ja kestäneet. Ensin akseli piti hankkia jostakin ja sitten Kash Mir vei sen työstettäväksi. Sen jälkeen peräsin voidaan kasata (osat ovat olleet leikattuina jo yli viikon!) Pitäisi olla valmis alkuviikosta. Toivottavasti.

Aika kuluu hitaasti. Telakalla on myös kuuma. Alkuaikoina oli vielä tuulta, joka vähän helpotti oloa, mutta viime päivinä on ollut melko tyyntä ja telakka on kuin pätsi. Lisäksi täällä on pienen pieniä itikoita, jotka pistävät/purevat ikävästi, joten joudumme yöllä pitämään luukkuja pienellään hyttysverkoilla suojattuina. Sitä vähääkään tuulta ei pääse sisälle. Huh. Hikistä.

Olemme tehneet monenlaisia pieniä huoltohommia, joita aina riittää (tupakansytytintöpykkä vessaan, sprayhoodin ompelua, dingin pesu peräsinakselin tiivisteiden uusiminen…).

Niitä tiivisteitä sitten etsittiinkin. Täällä Le Marinissa venetarvikeliikkeissä niitä ei ollut. Saimme Fort de Francen lähellä olevan liikkeen nimen (RAM). Ajattelimme ensin lähteä sinne bussilla, mutta meille kerrottiin, ettei kannata yrittääkään. Jouduimme siis vuokraamaan auton.

Jalakulku moottoritien yli
Google ei tuntenut kyseistä liikettä, joten jouduimme lähtemään liikkeelle vain kaupunginosa (Le Lamentin) osviittanamme. Kävimme pariin kertaan kysymässä tietä ja löytyihän se liike. Sen nimi oli R.A.M., ehkä siksi Google ei sitä löytänyt. Olimme melko skeptisiä emmekä uskoneet, että tiivisteitä löytyisi. Siellä näytti olevankin tiivisteitä ja paljon muutakin moneen lähtöön. Riemumme oli suuri, kun saimme kuin saimmekin tarvitsemamme! Hintaa niille kylläkin kertyi: itse tiivisteet vajaat 20 €, auton vuokra 78 € ja polttoaine 16 €.

Olimme vuokranneet auton puoliltapäivin, joten meillä oli seuraavana aamuna vielä aikaa käydä autoajelulla. Päätimme käydä Martiniquen kaakkoisrannalla Pointe Sablessa. Sainte Anneen päin tie oli ensin aivan hyväkuntoinen. Hassua oli, että keskeltä – ei – mitään alkoi yks’kaks pyörätie! Se oli ensimmäinen näkemämme koko saarella. (Jalkakäytäviäkin on niukasti täällä Le Marinissa ja ne vähätkin ovat joko kapeita ja/tai huonokuntoisia ja/tai täynnä pysäköityjä autoja!)

Käännyimme pikkutielle kohti kaakkoisrantaa. Tie oli varsinainen kärrypolku, suunnilleen suomalaisen kehnon metsäautotien tasoa. Rannan lähelle päästyämme tie päättyi porttiin. Hukkareissu. Ajoimme takaisin Sainte Annen kautta ja päätimme, että ajelut riittävät ja palautimme auton.

Havaintoja eläinkunnasta: Emme ole vielä nähneet yhtään kolibria koko matkalla!

L
Pariskunta Mäkkärillä
es Saintsilla kukot ja kanat kuljeskelivat pitkin kävelykatuja ja autotien reunoja. Täällä pariskunta tepsutteli tyytyväisenä Mac Donaldsin parkkipaikalla!



Telakalla on kissa. Melko pieni ja näyttäisi olevan pieniin päin. Eräänä aamuna vessaan mennessäni se istuskeli rakennuksen edessä. Juttelin sille jotain. Takaisin tullessani se tuli heti luokseni naukuen, häntä heiluen pystyssä ja seurasi minua Neetille. Kävin hakemassa sille tähteeksi jäänyttä kalakeittoa, jonka se popsi tyytyväisenä.
Seuraavana aamuna se tuli heti Neetistä laskeuduttuani luokseni ja kertoi naukuen, taas häntä heiluen, että sillä oli nälkä. Hain sille vieraskahvimaitoa.









Kauppareissulla ostin sille kissannappuloita. Ensimmäisellä kerralla annoin niitä sille illalla ja hyvin näyttivät maistuvan. Nappulalaatikon jätin sitlooraan sprayhoodin alle. Kari heräsi yöllä rapinaan ja meni ulos katsomaan, onko sitloorassa lintuja vai mistä ääni tulee. Katti oli kiivennyt tikkaita (!!!) ylös ja oli nappulalaatikon kimpussa. Läksi kuulemma kuin raketti ulos veneestä Karin ilmestyessä. Sen jälkeen Kari on suhtautunut Kattiin hiukan nuivasti ja nappulat on pidetty veneen sisällä. Karia se vähän välttelee, mutta minua se tulee aina tervehtimään naukuen ja häntä heiluen. Varsin koiramainen kissa!





Olemme kuluttaneet aikaa normaalien kauppa- ja boulangerie-reissujen lisäksi käymällä kävelyllä ja lukemalla. Onneksi olemme saaneet vaihdettua kirjoja suomalaisveneiden kanssa! Kovasti ne vain hupenevat, koska ei meillä täällä juuri muuta ajanvietettä ole. Netti onneksi tässä telakalla toimii (välillä hyvin, välillä erittäin kehnosti, mutta kuitenkin.) Saamme sähköpostit hoidettua ja uutiset luettua tarvitsematta mennä kuppiloihin netin takia.

Telakan laiturissa on kilpakatamaraani, jonka suomalainen nuorehko mies on ostanut täältä. Kävimme tutustumassa veneeseen. Koska se on ollut kilpailukäytössä, sen sisustus näytti melko karulta ”normaaleihin” reissuveneisiin verrattuna.

Myös Lumikissa ja Suvi2:ssa kävimme seurustelemassa. Mukavaa, kun on muutakin juttuseuraa kuin toisemme!

Guadeloupen Point a Pitren marinaan meillä on jo kesäpaikkahakemus vetämässä. Olemme kyselleet paikkaa myös Rodney Baysta (laituripaikka 6 kuukaudeksi lähes 4000 €!), tältä telakalta ja Le Marinin marinasta (poiju- tai laituripaikka). Odottelemme vastauksia. Meitä alkaa vähän jo poltella, haluaisimme lähteä Suomeen noin huhtikuun puolivälissä. Lennotkin pitäisi saada tilatuksi hyvissä ajoin – ehkä selviäisimme vähän halvemmalla…

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti