Fort de France (23. – 29.3.2018)


Kummallisia hedelmiä Super-U:ssa



Lauantaina läksimme Alpon ja Eevan opastuksella isoon Super-U –ruokakauppaan noin kolmen kilometrin päähän. Iso se olikin, ja valikoimiltaan paras ”valovuosiin”. Lihaakin oli tarjolla jos jonkinlaista, jopa tuoretiskissä. Muutakin tavaraa ja tietysti elintarvikkeita oli joka lähtöön.


Kun palasimme kauppareissulta, pari miestä suurella kumiveneellä tuli kertomaan, että ankkurointialueelta pitäisi lähteä viimeistään sunnuntaiaamuna jonkin tapahtuman vuoksi. Ihmettelimme, että miksei dingilaiturille ollut laitettu jo monta päivää ennen tiedotteita asiasta. Nyt itse kunkin piti lähteä etsimään uutta paikkaa veneelleen melko nopealla aikataululla.

Olimme sopineet Alpon ja Eevan kanssa, että he tulisivat iltapäivällä Neetiin syömään. Sovimme nyt, että lähtisimme muutaman mailin päähän Schoelcherin ankkuripaikalle ja söisimme siellä. Tuumasimme, että on viisainta lähteä mahdollisimman nopeasti, ennen kuin kaikki muutkin veneet ovat tunkemassa samaan paikkaan.

Shcoelcher
Scholecherin ankkuripaikka oli yllättävän tasainen, vähemmän swelliä kuin esimerkiksi Petit Anse d’Arletissa. Laskimme ankkurin 7 metriin kylälaiturin lähistölle. Yllätyksekseni kylän ilmainen WiFi toimi jotenkuten hetkittäin ankkurissa asti! (Kylällä välillä toimi ja toisinaan sitten taas ei.)

Schoelcherin kirkko



Kylä on pieni, oikein soma. Ranta on mukavan näköinen istutuksineen ja kiveyksineen. Pitkin kylää on paljon patsaita. Kirkko on kaunis. Se on varsin erilainen kuin muut täällä näkemämme. Varsin yksinkertainen ja sisustuksessa on käytetty paljon puuta.









Pieni kauppakin kylältä löytyy ja pari ravintolaa. Valitettavasti hauskimman näköinen oli kiinni joka kerta, kun kävimme kylällä.


Schoelcher



Suvi2 läksi sunnuntaiaamuna kohti pohjoista. Me läksimme vielä takaisin päin. Tarkoituksemme oli mennä ankkuriin Trois Ilets’iin Fort de Francea vastapäätä. Luovimme kevyessä tuulessa ja Neeti kulki oikein mukavasti.





Trois Ilets ei meitä kuitenkaan kiinnostanut. Rannoilla oli mangrovemetsää, maisema ei kauneudellaan päätä huimannut. Lisäksi ankkuripaikalle tuli jonkin verran aallokkoa, joten päätimme jatkaa matkaa.

Seilasimme z’Abricotin marinaan ja tankkasimme vettä. Maksoi kokonaiset 4,60 euroa. Emme tiedä paljonko tankkiin meni, en älynnyt kysyä enkä saanut kuittia.

Purjehdimme vielä Fort de Franceen, jossa laskimme ankkurin suunnilleen samaan paikkaan josta olimme muutama päivä sitten lähteneet. Muutaman mailin matkasta (suoraan) Schoelcheristä Fort de Franceen saimme kertymään luovimisineen ja muine mutkineen lähes 15 mailia. Mutta mukavaa oli, hienoa purjehdusta.

Kirjasto
Fort de Francessa ulotimme kävelyretkiämme aikaisempaa vähän kauemmaksi, teimme tuliaisostoksia ja kävimme tietenkin nauttimassa kirjaston hyvästä WiFi-palvelusta. Marssimme myös vielä Super-U -ostoksille.

Iltataivaan ihmeitä Fort de Francessa
Sää on ollut edelleen lämmintä ja sadetta ei ole tullut pitkään aikaan. Tuuli kääntyi yhtenä päivänä hetkessä 180 astetta ja yks’kaks huomasimme Neetin keulan kääntyneen länteen. Olimme laskeneet ankkurin poijussa olevan luotsiveneen perän lähelle ja tuulen kääntyessä Neeti alkoi lähestyä uhkaavasti tätä alusta. Muutama metri jäi kuitenkin väliä eikä meidän tarvinnut ryhtyä toimenpiteisiin. Muutaman tunnin päästä tuuli palasi taas normaaliin suuntaansa.

Jotkut puut tiputtavat lehtiään ja dingilaiturinkin luona puut ovat aivan keltaisia. Lehtipuhaltimien ääni on uusi ”luontoääni” täällä.

Tätä kirjoittaessani torstaina alkoi rannalta kuulua valtavan kova auton äänitorvien ääni. Ne huusivat yhtenään. Piti oikein tähystellä kiikareilla, että mistä on kyse. Arvelimme ensin, että metelillä olisi jotain tekemistä pääsiäisen kanssa, pääsiäiskulkue ehkä. Mutta ei sentään. Betoniautojahan ne olivat, toinen toisensa jälkeen, kymmeniä. Lieneekö taas mielenosoitus?

Kävimme ostamassa ruokaa useaksi päiväksi ja venetarvikeliikkeessä kirjautumassa ulos Martiniquelta. Tänään käymme vielä etsimässä nettiravintolan (kirjasto aloitti jo pääsiäisen vieton). Huomisaamuna jatkamme taas matkaa. Yövymme ensin St. Pierren ankkuripaikalla ja seuraavan yön Dominicalla. Tuulista riippuen suuntaamme Guadeloupella joko Iles de Saints:ille tai Marie Galantelle, jossa emme vielä ole käyneetkään.

---

Sen verran uutisia reklamaatioistamme, että Azoreiden peräsimentekofirma on sitä mieltä, että he ovat tehneet peräsimen entisen mallin mukaan ja samoilla vahvuuksilla. (Emme voi tietää, miten asian laita on.) Vetäytyvät kaikesta vastuusta, väittävät että olemme osuneet johonkin. Canasen Veka antoi meille neuvoja jatkoa ajatellen. (Kiitos!) Valitettavasti venevakuutukseemme ei sisälly oikeusturvavakuutusta, joten sille polulle emme voi lähteä. Yritämme varmaankin vielä neuvotella Thomaksen kanssa edes osakorvauksesta.

Cascaisista ja Volvolta ei ole kuulunut mitään. Cascaisiin laitoin ”hoputusviestin”.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti