Kap Verdelle 7.11.2017


Lähtövalmisteluja on tehty monenlaisia. Testasimme muun muassa sääkarttojen (grib-tiedostojen) tilaamisen läppäriin satellittipuhelinyhteydellä. Oli tulla tenkkapoo. Saimme systeemin toimimaan Hortassa huhti-toukokuun vaihteessa ystävämme Hannun (s/y Sissi) avustuksella. Muisti on näköjään hatara. Kesti oman aikansa ja kiroilutti aika tavalla, ennen kuin muistin, miten homma toimii. No, nyt osaamme taas ja kirjasin ohjeen varmuuden vuoksi muistiinkin.
Nettihesari on peruttu ja päivitän viime hetkellä puhelinliittymämme perusliittymiksi, joilla ei paljon kannata surffailla. Jatkossa olemme pääsääntöisesti paikallisten ravintoloiden WiFi-yhteyksien varassa. (Tuleekohan vieroitusoireita, kun emme voi enää aamuisin lukea Hesaria, Iltasanomia ja Iltalehteä…)
Pesimme pari koneellista pyykkiä marinan pesutuvassa. Kuivuri mokoma ei kuivannut laisinkaan. Kaivoimme kuivausajan päätyttyä masiinasta lämpimät mutta yhtä märät vaatteet kuin sinne olimme laittaneetkin. Onneksi sää oli tuulinen ja aurinkoinen, joten saimme kaiken kuivumaan nopeasti. Jouduimme kylläkin käyttämään luovaa mielikuvitusta saadaksemme kaikki lakanat, pyyhkeet ja vaatteet kuivumaan varsin niukalla pyykkipoikavarannollamme.
Maanantai-iltana seurasimme jännityksellä, kun suurehko puinen brittipurjealus saapui satamaan. Tuulta oli melko lailla eikä tässä vanhassa aluksessa tietenkään ollut keulapotkuria. Läheltä piti, ettei aluksen pitkä keulapuu osunut muihin veneisiin. Alus saatiin viimein paikalleen toisen purjealuksen kylkeen marinan ja kyseisen aluksen oman kumiveneen avustaessa.
Kävimme illalla ulkona syömässä. Valitsimme lukuisista ravintoloista sen, jossa oli paljon asiakkaita. Virhe! Ruoka oli tosin oikein hyvää, mutta palvelu armottoman hidasta. Taidettiinpa meidän jälkiruokadrinksutilauksemme ihan kokonaan unohtaakin. Tyytymättömyytemme palveluun oli kaiketi ilmeinen, koska meille tarjottiin laskua maksaessamme vielä juomat ”on house”.
Tiistaiaamuna kävelimme 40 minuutin matkan ylämäkeen suureen ruokakauppaan. Teimme viimeiset täydennykset varastoihin ja tuoretuoteostokset. Sen verran monta kassillista tavaraa vielä kertyi, että päräytimme taksilla alas rantaan.
Kävimme juuri pyytämässä marinasta dokumentin lähtemisestämme  Kap Verden viranomaisia varten. Oli tulla hätä käteen, kun virkailija sanoi, että virallinen uloskirjautumispaikka on Santa Cruzissa. Värkkäili meille kuitenkin lomakkeen kahdella leimalla ja toivoi, että lanketti kelpaa. "If it doesn´t, don´t ever come back!"
Matkaa Kap Verden Sal-saarelle on noin 750 mailia. Etenemistämme voi seurata tämän blogin oikeassa reunassa olevasta linkistä ”Sijaintimme kartalla”. Päivitämme sijaintitietomme SPOTilla kaksi kertaa vuorokaudessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti