Anfi del Mar -> Puerto de Mogán


Jätimme Teneriffan ja Las Galletasin keskiviikkona 27.9. Matkaa Gran Canaria Anfi del Mariin kertyi 54 mailia. Läksimme aamulla päivän valjettua. Tuuli nukkui vielä, joten jouduimme moottoroimaan puolille päivin asti. Neeti purjehti iloisesti ja vauhtia oli mukavasti nyt kun kaikki hidasteet pohjasta olivat poissa!  Tuulen hiljentyessä moottoroimme taas viimeiset 10 mailia ehtiäksemme kaikessa rauhassa etsiä sopivan ankkuripaikan ennen illan pimentymistä.
ASnfi del Marin ankkkuripaikka hotellien yläpuolelta katsottuna

Anfi del Mar on lahti Gran Canarian etelä-lounasrannalla, aivan lähellä Puerto Ricoa. Lahdessa on pieni, oikein hienon näköinen marina. Se on kylläkin täysin (ilmeisestikin) paikan apartementosten omistajien veneiden miehittämä, tilaa vierasveneille ei ole.


600 ikkunaa...
Laskimme ankkurin 9 metriin kahden poijussa olevan ja yhden ankkuroidun purjeveneen viereen. Poijuissa olevat veneet olivat asumattomia, ankkuroidussa näytti olevan yksinäinen purjehtija. Tällaisessa ankkuripaikassa emme ole ikikuuna päivänä olleet: Toisella puolella avomeri, toisella puolella hotelleja ja/tai apartementoksia vieri vieressä kohoten rinteitä ylös. Laskin lähimmästä rakennuksesta noin 600 ikkunaa! Toisin sanoen tuhannet ikkunat tuijottivat meitä…


Vietimme kaikkiaan viisi yötä Anfi del Marissa. Muutamana iltana ja yönä tuuli ja maininki pääsivät kääntymään rantaan ja olo Neetissä oli suorastaan epämukava. Kaiken lisäksi viimeisenä päivänä (sunnuntaina) paikalliset moottoriveneilijät sähläsivät ankkuroidessaan ja irrottivat peräankkurimme, joka piti meitä erillään vieressä olevasta poijussa olevasta veneestä (veneet liikkuivat vuoroveden ja tuulten vuoksi tosi paljon sivusuunnassa).

Valitettavasti huomasimme ankkurin irtoamisen vasta nukkumaan mentyämme, kun yht’äkkiä kolahti: naapurin ja meidän perätasot osuivat toisimme. Mitään vahinkoa ei tapahtunut, kosketus oli vain kevyt hipaisu. Olimme olleet kyseisellä paikalla jo kolme yötä ilman ongelmia ja nyt ihmettelimme kovasti, mitä oli tapahtunut.  Peräankkuri oli pettänyt ja ainoa mahdollinen selitys oli siis edellä mainittujen moottoriveneiden hääräily.

No, ei muuta kuin kiireesti molemmat ankkurit ylös ja toiseen paikkaan, kauas muista veneistä (ja tietysti vähemmän suojaiseen paikkaan). Loppuyön nukuimme vähän huonosti ankaran keikutuksen vuoksi.





Anf del Mar oli hieno paikka. Todella komeita hotellirakennuksia hyvin hoidettuine puutarhoineen ja  suljettuine pihoineen. Porteilla istui ”portsari” päivänvarjon alla ja availi portteja asukkaille. Ravintoloita (kalliita!) oli rantakadulla. Muita katuja ei ollutkaan, autot eivät päässeet ollenkaan ranta-alueelle. Iso autotie kulki ylhäällä rinteellä.









Hotellikompleksissa oli suurehko Spar-kauppa. Anfi del Mar on norjalaisen yrittäjän perustama ja skandinaavit käyvät paljon täällä. Se näkyi myös kaupan tarjonnassa: löytyi jopa näkkileiää ja silliä. Ja Fazerin salmiakkia! Hinnat olivat kyllä päätähuimaavia. (Halvin olut oli 90 sentiä / purkki, kun muualla Kanarialla olutta saa jopa alle 30 senttiä/purkki. Jäätelötuutit maksoivat saman verran kuin rannan ravintoloissa, pakasteruokien hinnat pyörryttivät…)



Hiekkarannalla oli aurinkotuolien ja –varjojen lisäksi monenlaista muutakin viihdettä lomalaisille. Hauskat polkuauto/veneet, joissa oli liukumäki, olivat varsinkin lapsiperheiden suosiossa. Vesiskoottereita, kanootteja ja suppauslautoja oli tarjolla, samoin kuin vesiskootterin vetämän ”banaanin” tai usean henkilön istuttavan renkaan vahdikkaita kyytejä. 
Moottoriveneet vetivät perässään ilmassa ihmisiä laskuvarjojen varassa. Monenlaiset katamaraanit ja viikinki- ja muut turistipurjealukset ankkuroivat lahdelle muutamaksi tunniksi. Turistit kävivät uimassa ja nauttivat rannan tarjoamista huvituksista. Kaikki tämä tapahtui aivan vieressämme ja ympärillämme, joten katseltavaa riitti ihan veneestäkin käsin.


Toki kävimme myös kävelyllä. Etelään päin läheiseen Arguineguinin kylään oli noin puolen tunnin kävelymatka. Kävimme siellä muutaman kerran. Katsastimme ankkuripaikan ja totesimme, ettei maksa vaivaa vaihtaa paikkaa. Purjehdusoppaamme mukaan telakan luona piti olla venetarvikeliike, mutta eipä ollut. Kävimme myös ruokaostoksilla. Erään pienehkön ruokakaupan ”takahuoneessa” oli valtava viinivalikoima. Löysimme erinomaisen hyvää punaviiniä 1,80 € / pullo. Valitettavasti helteessä ei kovin suuria viinikuormia huvittanut kantaa!
Wifiä etsiskelimme ankkuripaikkamme edustalta rantaravintoloista. Vain yhdessä (kalliin näköisessä) ravintolassa näytti sellainen olevan. Ilmeisesti hotelleissa on omat Wifinsä eikä ravintoloilla ole tarvetta tarjota sellaista palvelua. Päätimme tulla toimeen mobiilidatallamme. (Onneksi hinnoitteluperiaatteet mobiilidatan käytöstä muuttuivat kesällä. Kun lisäksi päivitin liittymämme Suomen-käynnillämme, voimme surffailla netissä melko huoletta. Blogin päivitys on sitten asia erikseen.)
Kyselimme ravintoloista mahdollisuutta katsella formuloita sunnuntaiaamuna. Valitettavasti ne alkoivat niin varhain, että ravintolat olivat vielä kiinni. Emmepä kyllä paljoakaan menettäneet, kun Kimikään ei päässyt edes lähtemään…
Maanantaiaamuna moottoroimme huikeat viisi mailia tuulettomassa säässä Puerto de Mogániin. Saimme hyvän paikan ruotsalaisen HR:n ja Las Palmasin tuttumme Immigrationin (Kalle) välistä. Täällä viivymme siis kolmisen viikkoa.
Puerto de Mogánin toimistorakennus

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti