Cascais / viikko 7


Viikko ennen Suomeen lähtöä oli puuhakas. Kuten jo mainitsinkin, keräilimme lämpimiä vaatteita pois vietäväksi. Mylläsimme likipitäen koko veneen ja järjestelimme tavaroita uudelleen. Saa nähdä, miten paljon niitä etsitään vielä joskus, kun eivät olekaan entisillä totutuilla paikoillaan!
Maininkia oli edelleen alkuviikon ajan, joten moottorin testi- ja hienosäätöajo voitiin tehdä vasta torstaina. Kaikki oli niin kuin pitikin. Potkurimme on ehkä vähän liian suuri, mutta seuraamme tilannetta ja vaihdamme pienempään jossain vaiheessa jos siltä alkaa tuntua.
Testasimme viimein isopurjeen uutta reiviä ja jouduimme toteamaan, että se oli tehty päin seiniä. Mastoliikkiin tehty reivireikä ei ylettänyt koukkuihin asti ja toisessa päässä reivireikä oli väärässä kohti. Reivattuna puomi on aivan ylöspäin vinossa!
Kari kävi valokuvien kera kertomassa purjemaakarille, ettei homma ollut ihan kohdallaan. Tämä ei millään ”ehtinyt” tulemaan paikan päälle katsomaan tilannetta ja tuntui olevan sitä mieltä, että mitään vikaa ei ole. Selitti vain jotain prosentteja, joiden mukaan oli reivireiät tehnyt.
Seuraavana päivänä firmasta kuitenkin soitti minulle ja kertoi, että joku tulisi katsomaan asiaa. Sovimme ajan, me viritimme purjeen ylös reiviin ja odotimme. Ja odotimme. Puoli tuntia sovitun määräajan jälkeen katsoin puhelintani ja siellä oli viesti, ettei kukaan pääse tulemaan jonkun ”urgent” työtehtävän vuoksi. Harmitti! Sovimme, että palaamme asiaan Suomen-reissumme jälkeen.
Loppuviikon sää oli aurinkoinen ja lämmin, jopa 20 astetta. Nautimme täysin siemauksin auringosta joutohetkinämme!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti