Cascais / Viikko 1 / 2017



Tuulisen ja sateisen yön jälkeen päivä valkeni puolipilvisenä ja lämpimänä. Tuulikin laantui. Kävimme kuten lähes joka päivä päivälenkillä Estorilin rantabulevardilla.
Matkaa marinastamme bulevardin kääntöpisteeseen kertyy noin 5 kilometriä / sivu. Reitti on todella miellyttävä, sillä se kulkee aivan meren tuntumassa. Väkeä on liikkeellä kävellen, juosten, pyöräillen ja potkulautaillen, vauvasta vaariin. Hiekkarantoja on useita, ja useimmiten niillä on ihmisten lisäksi kaikenkokoisia ja –näköisiä koiria leikkimässä keskenään tai isäntiensä/emäntiensä kanssa.




Eräänä päivänä näimme vanhaenglanninlammaskoiran ja päädyimme haikein mielin muistelemaan omaa (Ahmed) Ahnettamme, jonka kanssa seilasimme Välimerelle 20 vuotta sitten…







Ihmiset kahlailevat vedessä ja muutamat uskalikot jopa käyvät uimassa. Silloin tällöin hiekkarannoilla ja aallonmurtajilla on myös kalastajia - ja yhden kerran näimme jonkun jopa saavan kalan! Bulevardin loppupäässä on ranta, jossa on aika usein hienot mainingit ja surffareita.

Ravintoloita ja kahviloita on runsaasti, mutta näin talviaikaan vain osa niistä on auki. Rannan puolella on hienoja vanhoja rakennuksia, joitakin voisi kutsua jopa linnoiksi.










Vuorovesi (noin 3,5 metriä) antaa oman viehätyksensä rannalle. Maisema muuttuu melkoisesti veden noustessa ja laskiessa. Tuulisella säällä ja pitkään sen jälkeenkin yläveden aikaan mainingit ovat melkoiset tullessaan rantaan. Toisinaan ne lyövät niin korkeina ja voimalla, että joissakin kohdin kävelytiellä ei selviä kuivana, jollei pidä varaansa. Kerran kastuimme itsekin.


Loppuviikon sää olikin sitten joka päivä aurinkoinen ja lämminkin – ja illat todella viileitä!
Eräänä päivänä seurasimme päivälenkillämme Guian ravintola-alueella huvittuneina puiden alaoksien poistoa. Eivät olleet ihan ammattimiehet asialla…puiden oksat katkaistiin pitkälle tapille, rikkoivat valaisinpylvään ja jäivät ilmaan roikkumaan. Tietenkään alueella ei ollut mitään turva-aitoja eikä ketään varoittamassa ohikulkijoita vaarasta!
Kunnon kukkotappelunkin onnistuimme näkemään lähipuistossamme. Melkoista pöllytystä se oli ja kesti pitkään. Kumpikaan osapuoli ei halunnut millään antaa periksi.
Jääkaappiepisodi saatiin onnelliseen päätökseen. Uusi laitteisto tuli, asennus sujui ilman hankaluuksia ja kaikki toimii niin kuin pitääkin. Jipii!
Matkaliput Suomeen on nyt tilattu. Lähdemme täältä 17. helmikuuta ja palaamme 5. maaliskuuta mukanamme Karin veli vaimoineen. He viettävät täällä kanssamme reilun viikon.
Huomenna pääsen aloittamaan portugalin kielikurssin. Olen opiskellut omatoimisesti sanastoa ja kielioppia, mutta ääntäminen on kyllä jotain niin hankalaa, etten sen kanssa omin avuin pääse puusta pitkään…

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti