Porto Santo / 9. - 16.11.2019

Tässä joulutähden mallia sinne koti-Suomeen!
Vedessä vihdoin, mutta edelleen Porto Santossa.

Museon sisäpiha
Aikamme on kulunut enemmän tai vähemmän aikaa tappaessan ja ”tikusta asiaa” tekemisissä.
Sen verran täytime turistivelvollisuuksiamme, että kävimme pienessä Kolumbus-museossa kylän keskustassa. Esineistö oli melko niukkaa, mutta piha oli upea. Pääsymaksukaan ei päätä huimannut, Karilta euro ja minulta kaksi.

Museon esineistöä
Jännäsimme lauanraina ja sunnuntaina EHT-turnauksen Suomen jääkiekko-otteluita rantabaarissa WiFin ääressä.

Satamaan ilmestyi suomalaisvene Olivia (Hallberg Rassy Monsun 31) nuorine miehistöineen, matkalla Kanarialle. He pistäytyivät meillä vaihtamassa kuulumisia. Mukavaa tavata suomalaisia!

Vene laskettiin veteen keskiviikkona 13.11. Joka kerta nostot ja laskut jännittävät minua tavattomasti, mutta kaikki sujui taas niin kuin pitikin.

Jouduimme etsimään ankkuripaikkaa ja yrittämään ankkurointia monta kertaa, ennen kuin saimme ankkurin pitämään. Kerran luulimme jo onnistuneemme, mutta takanamme olevan ranskalaisveneen väki oli sitä mieltä, että olimme liian lähellä. (Mitenkähän tulevat toimeen pienemmillä ankkuripaikoilla - olimme toden totta aivan riittävän etäällä!) Siirryimme siis pois.

Ankkuroiduttuamme Kari kurkisti konehuoneeseen ja huomasi, että jäähdytysvesiletkusta tippui vettä. Pitkään ahtaassa paikassa aherrettuaan Kari sai letkun kiristetyksi. Hetken jo huoletti, että tähänkö nyt jämähdetään…

Tuuli on ollut kovin puuskaista ja repivää. Ankkuriketjuun kiinnitetty köysi natisee ja valittaa. Varsinkin yöllä se vähän häiritsee. Olemme kuitenkin pysyneet sievästi paikoillamme. Kaikki hyvin siis.

Kumivene piti tietenkin ottaa taas esiin. Valitettavasti toisen airon hankain puuttuu edelleen. Meillä oli tarkoitus liimata se paikalleen, mutta liimaa ei ollutkaan riittävästi. Kyselimme sitä marinan henkilökunnalta, mutta Porto Santosta sellaista ei kuulemma saa. Olisi pitänyt lähteä Funchaliin sitä etsimään. Suoritamme liimauksen siis Portimãossa.

Perämoottori ei tahtonut millään irrota telineestään. Kiinnityssalvat olivat hapettuneet ja jumissa. Karin askarteli pitkään ja hartaasti, ennen kuin moottori suostui irtoamaan. (Pitäisi aina muistaa rasvata kaikki mahdollinen ennen pitkiä seisokkeja!)

Moottori käynnistyi onneksi hienosti muutaman yrityksen jälkeen ja pääsimme kätevästi rantaan.
Portimãon marinasta löytyy meille paikka. Hinnoittelu on aika jännä: meillä on tarve noin viideksi kuukaudeksi.Viiden kuukauden hinta olisi vain viisi euroa halvempi kuin kuuden kuukauden, joka sisältää lisäksi viisi vuorokautta telakalla ja alennusta nostosta ja painepesuripesusta. Otimme siis kuuden kuukauden diilin, vaikkei meillä toivottavasti (!!!) ole tarvetta nostaa Neetiä ylös.

Tätä kirjottaessani Kari havaitsi, että vessa jumittaa. Vähemmän miellyttävän korjaussession jälkeen vessa onneksi toimii taas. (Onneksemme se jumitti nyt, eikä kesken purjehduksen. Tässä on kuitenkin suhteellisen siedettävät olot korjaukseen.)

Nyt odottelemme sopivaa lähtökeliä. Näillä näkymin lähdemme sunnuntaiaamuna kohti Portimãota. Matkaa on noin 450 mailia eli nelisen vuorokautta.

Kohta lähdemme jännittämään Huuhkajien Liechtenstein-peliä ja samalla pistän tämä kirjoitelman maailmalle.

SIIS. EI. NÄY! Viafreen kautta olemme katsoneet Huuhkajia samassa kuppilassa aikaisemmin ilman ongelmaa. Nyt olemme Viafreen mielesträ väärässä maassa! Nelosella pitäisi olla ilmainen, mutta senkin mielestä olemme väärässä paikassa. Harmi. Kaiken kukkuraksi WiFikin toimi sikamaisen huonosti, joten blogi jäi lähettämättä ja Kari seurasi ottelua mobiilidatalla Hesarin nettisivujen kautta. Hienostihan ottelussa sitten kävikin: voitto 3 – 0!

Lauantaiaamuna kävimme tekemässä viimeiset ruokaostokset. Kaupan eteisessä on Punaista Ristiä vastaavan organisaation henkilöitä jakamassa ilmaisia muovikasseja. No huh!

Nyt iltapäivällä lähdemme yrittämään tämän blogin lähetystä uudelleen, käymme suihkussa ja ilmoittamassa lähdöstämme satamakonttorissa. Huomisaamuna nostamme ankkurin. Vihdoin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti