Cascais / viikko 50


Ja taasen on viikko vierähtänyt. Säät ovat vaihdelleet äärestä laitaan. Välillä aurinko on paistanut pilvettömältä taivaalta ja joinakin päivinä on satanut niin, ettemme ole juuri nenäämme ulos pistäneet. Monena päivänä on tuullut kovaa, satamassakin jopa 13 m/s. Merellä aallot ovat olleet valtavan suuria ja yläveden aikaan lyöneet mahtavasti aallonmurtajaan. Yritän saada videoklipin liitettyä tähän blogiin. Jää nähtäväksi, onnistuuko.
Ei onnistunut näillä yhteyksillä, mutta alla valokuva kuitenkin. Yritän joskus uudelleen.

Yhtenä sateisena päivänä läksimme käymään Estorilin CascaisShopping ostoskeskuksessa. Tällä kertaa bussimatkat sujuivat kommelluksitta. Kiertelimme kauppoja ja teimme pikkuostoksia. Alennusmyynneistä huolimatta monien liikkeiden hinnat tuntuivat aika korkeilta. Söimme lounaan suositussa pikaruokalassa. Ei erityisen herkullista, mutta vatsa täyttyi edullisesti (vähän yli 6 € / annos, sisältäen ruokajuomat eli oluet ja jälkiruokakahvit.)
Tällä viikolla saimme ommeltua Suomesta ostetusta muovikankaasta suojapussin pelastuslautalle. Lisäksi asensimme paikoilleen isopurjeen, johon olimme teettäneet 3-reivin. Homma sujui Ilman mitään häslinkiä – ällistyttävää!
Häslinkiä sen sijaan on ollut enemmän kuin riittävästi jääkaapin kanssa. Se hiukan jo retuili keväällä Suomessa, mutta toimi kuitenkin. Ostimme Suomesta kuitenkin varalle (ja otimme mukaan) uuden koneiston, joten emme nyt asiasta juurikaan harmistuneet. Harmitus alkoi vasta siinä vaiheessa, kun uusi koneisto ei asennuksen jälkeen alkanutkaan toimia! Kari tutki moneen kertaan sähköasennukset ja minä tavailin ruotsinkielistä manuaalia – tuloksetta. Karin käytyä vilkasta sähköpostikeskustelua laitteen myyjän kanssa selvisi viimein, että koneiston mukana olikin tullut 24 V ohjausyksikkö 12 V yksikön sijaan. Nyt myyjä yrittää etsiä meille 12 V yksikköä ja me olemme ilman toimivaa jääkaappia. Todennäköisesti menee yli joulun… No, eipä tässä nyt niin kovin kummoisia jouluruokia ollut tarkoituskaan värkkäillä. Muutenkin selviämme kyllä jonkin aikaa ilman jääkaappiakin, kun kaupat ovat kuitenkin järkevän matkan päässä. Lääkkeet saimme onneksi kylmään marinan konttorin jääkaappiin.
Tuntuu omituiselta kun ei ole isompia kiireitä jouluvalmisteluiden kanssa. Joulukortteja lähetimme kaksi kappaletta ja niihin jouduimme jonottelemaan merkkejä puolisen tuntia. Lapsille tilasimme verkkokaupasta joululahjat ja siinäpä se sitten melkein on ollutkin. Glögiä yritimme kaupasta etsiä tuloksetta eikä valmista torttutaikinaakaan näytä olevan saatavilla. Saa nähdä tuleeko värkättyä voitaikina ihan omin pikku kätösin…

Mukavaa joulun odotusta kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti