Portimão / 29.3. - 8.4.2020

Hyvää pääsiäistä!

Yli kolme viikkoa täällä Portimãossa on mennyt nopeasti – siitä huolimatta, että heti edellisen blogin lähetyksen jälkeen aallonmurtajalle, rantareitillemme ja turistikadulle ilmestyi kävelykieltomerkit. Olemme löytöneet uudet kävelyreitit, valitettavasti ei kuitenkaan meren rannalta. Onneksi kaikki muut kadut ja kävelytiet ovat luvallisia. Vedenostokauppaamme turistikadun varteen olemme menneet ja aiomme kyllä mennä vastakin suorinta tietä kieltomerkeistä huolimatta.














Viime päivinä liikkeellä on ollut paljon enemmän väkeä kuin aikaisemmin. (Ei kuitenkaan ollenkaan sillä lailla kuin Helsingin väki ulkoilupoluilla lehtikuvissa!) Mahtaakohan paikallinen väestö alkaa kyllästyä kotona olemiseen?


Portugalin asukasluku on 10,28 miljoonaa, tartuntoja nyt yli 13 100 ja kuolleita 380. Tilanne on siis täällä pahempi kuin Suomessa (2187 tartuntaa ja 40 kuollutta). Toivottavasti porukka täällä malttaa pysyä aloillaan.


Karilta oli yksi lääke loppumassa. Hän oli saanut joskus paperireseptin, mutta se oli jo aikaa sitten mennyt vanhaksi. E-resepti oli kuitenkin olemassa ja kuinka ollakaan: lähetimme sähköpostilla apteekkiin kuvaruutukopion reseptistä ja kuvan kansainvälisestä sairausvakuutuskortista – ja Kari sai lääkkeensä.











Vierestämme suurehko 42-jalkainen katamaraani läksi jonnekin. Nereidistä on nyt aivan erilaiset näkymät ympäriinsä kun se ei enää ole edessä. Melkein voisi kuvitella, että olemme siirtyneet johonkin toiseen marinaan. Taitaa kyllä jäädä kuvittelun asteelle aika pitkään!

"Hedelmä"
Kukka

Muiden, näiden harvojen, laituriasukkien kanssa vaihdamme silloin tällöin muutaman sanasen, mutta muuten kaikki ovat täällä omissa oloissaan. Olemme kuitenkin saaneet yksiltä naapureilta tarjouksen käyttää tarvittaessa heidän printteriään ja toisilta saisimme autoa lainaksi. ”Samassa veneessä” täällä kuitenkin ollaan.






Kukaan ei ehdi "siistimään" puiden runkoja





Sää on ollut melko vaihtelevaa. Muutamana päivänä sitloorassa oli suorastaan kuuma ja ihan auringonottokeli, muutaman kerran on satanut oikein kaatamalla ja tuullutkin aika kovaa ja joinakin päivinä on ollut puolipilvistä höystettynä pienen pienillä kevyillä sadekuuroilla. Lämmintä on kuitenkin ollut, lenkit olemme tehneet sadepäiviä lukuun ottamatta shortseissa. Viime yönä ensimmäiset itikat (tai mitä lienevät pistäviä iniseviä elukoita) muistivat meitä. Toivottavasti niitä ei tule kovin paljoa!










Banaani kukkii




Uusi tablettimme ei sitten ollut ihan sitä mitä kuvittelimme ostavamme. Päivänä muuanna päätimme vaihtaa SIM-kortin vanhasta kiukkuilevasta tabletista uuteen, mutta eipä se kortti sinne käynytkään. Arvelin, että voisimme ostaa ”varaosana” sopivan slotin ja niinpä marssimme taas Aquaan. Kävi ilmi, ettei tähän malliin saa asennettua SIM-korttia laisinkaan… eipä tullut pieneen mieleenkään laitetta ostaessamme, että sellaisiakin on! No, nyt tyydymme jakamaan mobiilidataa vanhasta kapistuksesta tai käyttämään marinan WiFiä.













Kaivoimme printterimme esiin ensimmäistä kertaa pitkään, pitkään aikaan. Väri oli tietysti kuivunut, mutta olimme ostaneet jostan pari väripakettia, joten uuden vakuutustodistuksen tulostus onneksi onnistui. (Täällä maailmalla vaaditaan marinaan tullessa vakuutustodistus toiselle osapuolelle aiheutettujen vahinkojen varalta.) Skannailimme myös käsivahinkoni sairaalalaskut ja lääkärintodistukset vakuutusyhtiötä varten. On se hyvä että tällainen laite on mukana. Jollain taannoisella kesälomareissullamme meille tuli tarve saada tulostettua asiakirjoja ja monessa monituisessa paikassa saimme Oskarshamnissa kysellä printtausmahdollisuutta. Kirjastossa onnistui vihdoin viimein.















Eilispäivänä iltapäivälenkilla huomasin joessa kelluskelevan suomalaisveneen! Tuuli jonkin verran emmekä oiken kuulleet toistemme huutelua, mutta sen verran saimme selvää, että he odottelivat lupaa tulla laituriin ottamaan vettä ja polttoainetta ja että he sen jälkeen joutuisivat kahdeksi viikoksi ankkuriin karanteeniin.













Kävelimme marinan konttorille siinä toivossa, että voisimme käydä vastaanottolaiturilla vaihtamassa muutaman sanan, mutta se kiellettiin meiltä. Saimme kuitenkin tankkausta hoitavan henkilökunnan välityksellä vaihdettua puhelinnumeroita.

Tänään iltapäivällä soitin Symposium-veneen Marjaanalle. Ajattelimme tarjota kaupassakäynti- tai muuta apua. Mutta mutta: heille oli soitettu keskiyöllä ja kerrottu, että aamulla pitäisi lähteä! Aiemmin heidän tosiaankin oli annettu ymmärtää, että he voisivat olla karanteenissa ankkurissa joella.

Nyt Symposium oli matkalla Sinesiin, jonne heidät oli aikaisemmin luvattu ottaa vastaan. Pidämme peukkuja!

Kävelyretkillä emme voi lakata ihastelemasta tätä Portugalin huhtikuun kukkaloistoa. Joka päivä silmiin osuu jotain uutta ihasteltavaa ja valokuvattavaa.

Meillä on kaikki hyvin.

Leppoisia pääsiäsipyhiä kaikille koronasta huolimatta!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti