Suomessa 21.4. – 23.5.2018


Ensimmäinen kuukausi Suomessa on mennyt kuin siivillä. Laitoimme Vuosaaren asunnon minimalisiseen asumiskuntoon (olohuoneessa sohva, sohvapöytä,  ruokapöytä, tuolit ja televisio, makuuhuoneessa patjat lattialla ja keittiössä ”pakolliset” astiat ja ruoanlaittovälineet).
Suvi ja Lauri olivat meillä yökylässä ja nautimme valtavasti heidän kanssaan touhuamisesta, kuten aina.
Padasjoella purimme Jonin päältä talvipeitot ja Kari ja Jukka (kylkienkiillotus”eksperttimme”) kiillottivat sen kyljet. Saamme sen veteen huomenna 23.5. Vihdoinkin!




Teimme sukulaiskierroksen: Vimpeli, Perho, Kokkola, Kuopio, Leivonmäki. Oli hienoa tavata taas Karin sisaruksia ja äitini. Kokkolassa pääsimme nauttimaan merenrannan kesämökin ihanuuksista ja herkullisista savuahvenista. (Kahdesta katiskasta saaliina yhteensä sangollinen ahvenia!)


Aurinko laskee Kokkolassa
Kuopion mökillä viihdyimme melkein viikon. Teimme hiukan halkohommia, saunoimme, nautimme Suomen keväästä ja tietysti jännäsimme myös Suomen menestystä jääkiekon MM-kisoissa.
Kallavesi toukokuisena iltana
Huonoa onnea meillä näyttää piisaavan: Kuopiossa kadun viereen pysäköidyn auton kuljettaja räväytti ovensa yllättäen auki ja ovi osui meidän sivupeiliimme ja kylkeen. Peili meni rikki ja ovilista irtosi, onneksi ei mitään pahempaa käynyt. Kuljettaja kiisti syyllisyytensä ja Kari joutui kutsumaan poliisit paikalle. No, asiahan oli itsestään selvä ja kaveri sai sakot. Hän uhkasi vetää asian käräjille ja nyt odottelemme vakuutusyhtiöiltä tietoa asian etenemisestä.
Saatuamme Jonegan veteen laitamme sen purjehduskuntoon, hoidamme katsastuksen ja sitten menoksi! Sisävesillä venekerhon lipun alla purjehtivat, katsastetut veneet voivat käyttää muidenkin kerhojen saarisatamia. Jännä nähdä, miltä järvipurjehdus tuntuu. Pitkiä matkoja ei tarvitse purjehtia, sillä Jonin maston korkeuden vuoksi pystymme purjehtimaan Päijänteellä pohjois-eteläsuunnassa vain alle 60 mailia.  Vertailun vuoksi kerrottakoon, että Suomessa kotisatamastamme kerhon saarisatamaan on 32 mailia.
Saimme järjestettyä tukikohdan Jonegalle Rutalahdesta Leivonmäen lähistöltä. Paikka on suojaisa lahti ja se on kätevästi suunnilleen Helsingin ja Kuopion puolivälissä.
Pian pääsemme purjehtimaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti